5 Tips om jouw baankans te vergroten als starter

Baankans vergroten als starter

Je hebt jarenlang hard gewerkt om jouw studie af te ronden en na het inleveren van jouw scriptie ben je eindelijk klaar voor een nieuwe uitdaging; een baan! Maar in de praktijk blijkt het vinden van een baan soms makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het belangrijk om niet stil te blijven zitten en jezelf als Young Professional te blijven ontwikkelen. Dus ben jij op zoek naar een baan? Wij delen 5 tips om jouw baankans te vergroten, zodat jij zo snel mogelijk aan de slag kunt.

 

1. Ga stage lopen

Veel mensen hebben het idee dat een stage alleen bedoeld is voor studenten, maar niets is minder waar. Ook na je studie kun je prima stage lopen. Het is eigenlijk dé perfecte manier om meer praktijkervaring op te doen, omdat je, zonder al te veel druk, een heleboel leert. En wie weet mag je na je stage wel bij het bedrijf blijven werken! Uit het rapport van Magnet.me blijkt namelijk dat 25,74% van de Young Professionals stage heeft gelopen bij zijn of haar eerste werkgever. Ben je geïnteresseerd in een online marketing stage en wil jij jouw baankans vergoten? Bekijk dan de vacatures die worden aangeboden door ons label Onlinemarketingstagiair.nl.

 

2. Volg een cursus

Een cursus? Maar ik ben toch net afgestudeerd? Klopt! Dat betekent alleen niet dat je ook gelijk bent uitgeleerd. Door het volgen van een cursus kun jij je nóg beter specialiseren in jouw vakgebied, wat natuurlijk ook nog eens aantrekkelijk is voor werkgevers. Het voordeel hiervan is namelijk dat veel cursussen een stuk praktischer zijn ingericht dan de opleidingen die je wellicht eerder hebt gevolgd. Er zijn genoeg (online) cursussen beschikbaar, maar ook Liftoff Marketing kan jou hierin verder helpen. Ben je op zoek naar een baan binnen Online Marketing en/of Data Analyse en wil jij ook een voorsprong op andere sollicitanten? Wij bieden een 7 weekse bootcamp aan, waar je hands-on ervaring opdoet en je klaar wordt gestoomd om aan de slag te gaan als Online Marketeer en/of Data Analist.

Online marketing leren
Blijf jezelf ontwikkelen!

3. Verbeter je soft skills

Naast het feit dat vakkennis belangrijk is voor het vinden van een baan, moet de waarde van soft skills zeker niet onderschat worden. Soft skills zijn competenties zoals effectief kunnen communiceren, onderhandelen, presenteren en het openstaan voor feedback. Deze skills zijn waardevol voor een werkgever omdat het bijvoorbeeld aantoont hoe iemand functioneert en samenwerkt met collega’s en (potentiële) klanten. Er zijn veel manieren waarop je jouw soft skills kunt verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het doen van vrijwilligerswerk, het beoefenen van een bepaalde sport of reizen naar het buitenland. Belangrijk is in ieder geval dat je uit je comfortzone stapt. Op die manier leer je omgaan met andere situaties dan in je dagelijks leven. 

 

4. Werk aan een portfolio

Met een portfolio laat je zien wat je kan, waar je aan hebt gewerkt en hoe je jezelf verder wilt ontwikkelen. Zeker wanneer het lastig is om een passende baan te vinden, is het belangrijk om niet stil te zitten. Door te werken aan een (online) portfolio en deze uit te breiden, laat je zien dat je bereid bent om te leren. Het is aantrekkelijk voor een werkgever om te zien dat jij in je ‘vrije tijd’ nog steeds bezig bent met het ontwikkelen van jezelf en jouw vakkennis. 

 

5. Vergroot je netwerk

Het creëren én onderhouden van een netwerk is erg belangrijk en helpt zeker bij het vergroten van jouw baankans. Uit het rapport van Magnet.me blijkt namelijk dat 48,79% van de Young Professionals een baan vindt via het eigen netwerk. Zorg er dus voor dat je tijd stopt in het uitbreiden van jouw netwerk. Bezoek bijvoorbeeld (online) netwerkevenementen, lezingen en seminars en wees actief op platformen als LinkedIn. 

Een goed netwerk helpt jou verder!

Hopelijk kun je met deze 5 tips aan de slag om jouw baankans te vergroten. Het belangrijkste is eigenlijk dat je in jezelf investeert. Uiteindelijk helpt dit je alleen maar verder in jouw carrière waardoor jij die droombaan vindt die je altijd al hebt gewild! 

 
Ben je op zoek naar een baan in Online Marketing en/of Data Analyse? Liftoff Marketing kan jou een stapje verder helpen! Bekijk de mogelijkheden voor onze Digital Data Analytics Bootcamp en onze Online Marketing Bootcamp. Meer weten? Neem dan contact op door te bellen naar 020 528 7208 of mail naar info@liftoffmarketing.nl.