Ervaring Melissa

  • door
Review Liftoff Marketing deelnemer

Stel jezelf eens voor

Hoi ik ben Melissa Blokland 33 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Ik ben op de arbeidsmarkt gestart als business analist op een IT-afdeling waar ik mij bezighield met het automatiseren van Systemen.  Na een tijdje ben ik erachter gekomen dat het toch niet helemaal bij mij past en ben ik mij verder gaan oriënteren.

Al snel kwam ik bij Marketing uit, omdat ik het leuk vind om creatief bezig te zijn en diverse werkzaamheden uit te voeren. Al snel kwam ik achter het feit dat het vinden van een baan in marketing zonder al te veel werkervaring erg lastig is.

Dit was dan ook de reden waarom ik had besloten om het bootcamp bij Liftoff te gaan volgen, zodat ik mijn marketingkennis meer diepgang kan geven en van ervaren professionals te leren.

Hoe heb je de opleiding ervaren?

De opleiding heb ik als zeer leerzaam ervaren. Ik had al wat marketingkennis en wist al een heleboel termen, maar het bootcamp heeft het allemaal wat tastbaarder gemaakt voor mij. Het geeft mij zeker een voordeel bij toekomstige sollicitaties, omdat ik nu vlot mee kan praten over bijna alle marketing onderwerpen.

De lessen waren intensief, maar niet te lang. Zeer kundige en leuke docenten die moeilijke onderwerpen op een begrijpbare manier weten te brengen, zodat ik er achteraf ook daadwerkelijk iets mee kan.

Vanwege corona vonden de lessen uiteraard online plaats. Daar moet je wel even aan wennen, maar het bootcamp levert de structuur die je nodig hebt zodat je ook vanuit huis er alles uit kan halen. 

Aanrader dus!

Wat blijft je het meeste bij?

Wat mij het meeste is bijgebleven van het bootcamp is SEO en UX. SEO omdat het een mooie ‘gratis’ manier is om uiteindelijk meer (organisch) verkeer te genereren  En ik dit zelf middels de tools, tips & tricks die ik op de opleiding heb meegekregen kan uitvoeren.

UX omdat ik van mening ben als je de customer journey zo goed en logisch mogelijk is ingericht dit ook echt het verschil kan maken voor een webshop. (En hopelijk ook voor die van mij) Tijdens het bootcamp heb ik leren werken met verschillende tools en hoe ik data op de juiste manier moet meten en interpreteren, zodat ik ook kan toetsen of de aanpassingen een positief effect hebben ja of nee.

Heb je al iets in de praktijk gebracht/ wat ga je als eerste in de praktijk brengen?

Momenteel ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen webshop, dus nu komen bijna alle onderwerpen die ik tijdens het bootcamp heb gehad aan bod. Nu ben ik mij vooral aan het focussen met het leggen van een goede basis wat betreft UX & SEO zodat ik hier verder op kan bouwen.

Hoe keek jij naar online marketing, voordat je aan het bootcamp was begonnen?

Ik ben Online Marketing steeds meer gaan waarderen. Er komt veel meer bij kijken dan ik voorheen had gedacht. In dat opzicht is mijn beeld van online marketing wel degelijk veranderd.

Omdat ik een b2b achtergrond heb, keek ik altijd naar online marketing als het hulpje van het sales team. Vandaar gaat mijn voorkeur ook steeds meer naar b2c omdat je dan veel meer te zeggen hebt en je een belangrijkere rol vervuld voor een organisati

Hoe zie jij je verdere carrière voor je? Welke rol gaat online marketing daarin innemen?

Ik ben momenteel bezig met het opzetten van een E-commerce website wat het ideaal maakt om mijn nieuwe kennis meteen toe te passen, zodat ik actief bezig ben met de onderwerpen en mijn kennis up-to-date blijft.

In de toekomst zou ik een aantal webshops willen hebben en het doel is natuurlijk om daarvan te kunnen leven. Voordat dit zover is moet ik in de tussentijd wel gewoon de huur kunnen betalen, dus wil ik in de tussentijd als freelancer aan de slag gaan zodat ik bezig blijf met marketing en daarnaast ook mijn eigen webshop(s) kan blijven runnen.

Één van de grote voordelen is ook dat je niet aan een plek bent gebonden, dus je in theorie ook in Hawaï zou kunnen zitten zonder dat je werk daar onder lijdt.

Wat voor tips zou je geven aan toekomstige studenten die de bootcamp gaan volgen?

Plan genoeg tijd in voor de lessen en maak het jezelf niet onnodig moeilijk door alles heel krap te plannen of uit te stellen tot het laatste moment. Het is erg veel, maar het is ‘totally worth it’!

Ben jij benieuwd na het lezen van deze blog wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het onderstaande formulier.

Liftoff Marketing biedt compleet verzorgde online marketing opleidingen aan. Bekijk de mogelijkheden voor onze Digital Data Analytics Bootcamp als (young) professional, ZZP’er, of wanneer je momenteel een WW-uitkering ontvangt. Dankzij onze ervaring in het bij- en omscholen, hebben wij de tools om jou na 7 weken tot een échte data driven Online Marketeer op te leiden.