Ervaring Menno

  • door

Stel jezelf eens voor

Hoi, ik ben Menno 28 jaar en ik kom uit regio Arnhem en ik heb sportkunde gestudeerd in Nijmegen. Dat is natuurlijk Iets heel anders dan marketing, maar ik heb wel tijdens mijn opleiding het vak sportmarketing gehad.

Na mijn opleiding wilde ik altijd aan de slag in de voetbalwereld, wat ook is gelukt. Ik ben aan de slag gegaan als voetbalscout en heb kort daarna mijn eigen bedrijfje opgericht, waardoor ik bij Almere city terecht ben gekomen. Daar ondersteun ik nu de hoofd-jeugd scouting met voetbaltesten. Echter is het lastig om je boterham te  verdienen in de voetbalwereld, dus ben ik daarnaast als recruiter gaan werken om toch nog inkomsten te hebben.

Toen ik als recruiter werkte, merkte ik toch dat ik iets anders wilde gaan doen. Nadat ik samen met mijn toenmalige werkcoach gekeken heb naar mijn skills, heb ik besloten dat ik de marketing wereld in wilde gaan. Mijn droom is dan ook om niet gebonden te zijn aan één werkplek, maar gewoon met mijn laptopje kan reizen en ondertussen mijn werk kan doen. Helaas kwam ik tot dit inzicht toen corona net een aantal maanden begonnen was, wat het extra moeilijk maakte om hier werk in te vinden.

Dit was dan ook de reden dat ik had besloten om het bootcamp bij Leaped te gaan volgen, zodat ik meer ervaring met mij mee kan brengen en ik aantrekkelijker wordt voor werkgevers. Wat uiteindelijk ook doorslaggevend was in mijn zoektocht naar een marketing baan. Kort nadat ik het bootcamp heb gevolgd heb ik een baan bij E-label gevonden als allround-marketeer!

Hoe heb je de opleiding ervaren?

De opleiding heb ik als zeer leerzaam en prettig ervaren. Middels de één op één begeleiding, werkgroepjes en praktijkopdrachten leer je in een snel tempo en begin je vanaf dag één waardevolle kennis te vergaren.

Wat blijft je het meeste bij?

Als online marketeer moet je zelf heel erg veel uitzoeken. Er is helaas geen vast stramien tot succes in het vak, waardoor het logische niet altijd logisch is. Doordat ik de opleiding Bij Leaped heb gevolgd kan ik goed onderbouwde keuzes kan maken. Zo ben ik ook achter mijn voorkeur gekomen dat ik als allround marketeer aan de slag wil en niet als specialist, omdat ik van afwisseling houd in mijn werk.

Heb je al iets in de praktijk gebracht/ wat ga je als eerste in de praktijk brengen?

Zeker, Als allround online marketeer bij E-label kom ik in contact met alle marketingkanalen en onderwerpen. Dat maakte het bootcamp van Leaped ook ideaal, omdat hier ook alle kanalen aan bod kwamen en ik hier dus al een keer eerder mee heb gewerkt voordat ik aan mijn baan begon.

Hoe keek jij naar online marketing, voordat je aan het bootcamp was begonnen?

Mijn algehele beeld van online marketing is heel erg veranderd. Voorheen had ik weinig besef van de techniek achter marketing en de honderden opties wat betreft Ads, SEO, UX en E-mail marketing. Nu heb ik middels praktijkgerichte opdrachten en theorie een realistischer beeld en toepasbare kennis van marketing gekregen.

Hoe zie jij je verdere carrière voor je? Welke rol gaat online marketing daarin innemen?

Mijn droom is en blijft om in de voetbalwereld te werken, maar ik weet nu ook hoe moeilijk het is om daar een betaalde baan in te vinden. Misschien is het mogelijk om in de toekomst Online marketing en de voetbalwereld te combineren, maar dat weet ik nog niet.

Wat ik wel weet is dat ik veel ervaring wil gaan opdoen als Online Marketeer zodat ik in de toekomst niet gebonden ben aan één vaste werkplek, zodat er genoeg ruimte overblijft om zelf te ondernemen.

Wat voor tips zou je geven aan toekomstige studenten die de bootcamp gaan volgen?

Doen! Maar Niet onderschatten hoeveel tijd het in beslag neemt. Niet dat ik het heb onderschat, maar je moet wel zeer veel info verwerken en praktijkopdrachten maken. Het allerbelangrijkste is dat Je niet moet vergeten waar je het voor doet. Een leuke marketing baan! Had ik het bootcamp niet gevolgd, had ik nu ook mijn toffe baan als allround marketeer bij E-label niet!

Ben jij benieuwd na het lezen van deze blog wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het onderstaande formulier.

Liftoff Marketing biedt compleet verzorgde online marketing opleidingen aan. Bekijk de mogelijkheden voor onze Digital Data Analytics Bootcamp als (young) professional, ZZP’er, of wanneer je momenteel een WW-uitkering ontvangt. Dankzij onze ervaring in het bij- en omscholen, hebben wij de tools om jou na 7 weken tot een échte data driven Online Marketeer op te leiden.