Online studie platforms voor Online Marketing en Data Analytics

Studie in online marketing

Het internet biedt tegenwoordig enorm veel mogelijkheden om je in een bepaalde onderwerp te verdiepen. Je kunt het zo gek niet bedenken en er staat wel een blog, video en- of instructie over online. Zo ook over online marketing en data analytics. Het mooiste hieraan is dat veel informatie gratis te verkrijgen is. In deze blog stellen we een overzicht van verschillende platforms samen, zodat jij je kunt verdiepen in de basics van online marketing en data. Ben je een starter of simpelweg geïnteresseerd? Wil je je verdiepen in het vakgebied? Dan zijn de onderstaande platforms ideaal om mee te starten. 

1. Google 

De cursussen van Google worden door veel bedrijven gezien als een kwalitatieve maatstaf om in te schatten of bijvoorbeeld een kandidaat voldoet aan de basiskennis van online marketing. Bij Leaped en Liftoff Marketing vragen we altijd van onze kandidaten om twee cursussen van Google af te ronden voor de start van onze bootcamp. Zo zorgen we ervoor dat alle kandidaten in ieder geval dezelfde kennis hebben opgedaan voor de start. De digitale garage van Google beschikt over meerdere cursussen. Wij vragen kandidaten om de twee onderstaande cursussen af te ronden voor de start van de bootcamp.

2. Hubspot

Ook Hubspot wordt door veel bedrijven gezien, maar ook gebruikt, als een betrouwbare CRM tool om zaken in te regelen. Daarnaast heeft Hubspot zijn eigen “Academy” met een groot aanbod aan gratis online cursussen. Ook Hubspot Academy wordt gebruikt door veel bedrijven om bijvoorbeeld hun medewerkers bij te scholen in online marketing onderwerpen. Voordat je de cursus kunt volgen, hoor je wel een account te hebben. Dit kun je kosteloos aanmaken. 

3. Youtube

Veel mensen onderschatten Youtube wat betreft “learning”. Je hebt in de meeste  gevallen geen dure cursus of masterclass nodig om je in een bepaald onderwerp te verdiepen. Zo ook voor online marketing. Veel beginnende online marketeers leren on the spot hoe bijvoorbeeld een bepaalde tool werkt. Youtube kan hier ideaal voor zijn. Browse eens door Google en Youtube om verschillende accounts te ontdekken en abonneer, zodat je up to date kan blijven over verschillende onderwerpen. Ook Liftoff Marketing deelt wekelijks online marketing tutorials. Dus ben je benieuwd? Neem zeker even een kijkje op ons eigen YouTube kanaal

4. Frankwatching

Frankwatching is een allround online marketing platform van Nederlandse bodem. Het staat voornamelijk bekend om de dagelijkse blogs over online trends en tips. Ook biedt het verschillende cursussen aan waar wel een prijskaartje aan is verbonden. Uit alle online marketing gerelateerde blogs en platformen, adviseren wij jou om Frankwatching te volgen. Zo blijf je altijd up to date over de nieuwste online tips en tricks. 

5. Udemy

Dan hebben we nog Udemy. Udemy is een online opleider in verschillende onderwerpen. De reden waarom we Udemy meenemen in dit lijstje is, omdat de prijs-kwaliteitverhouding goed ligt ten opzichte van andere grote opleiders. Wil je iets doen in online marketing? Dan zou je een kijkje kunnen nemen in wat Udemy te bieden heeft.

Ben je geïnteresseerd in een baan in Online Marketing en/of Data Analyse? Liftoff Marketing kan jou helpen! Bekijk de mogelijkheden voor onze Digital Data Analytics Bootcamp en onze Online Marketing Bootcamp. Meer weten? Neem dan contact op door te bellen naar 020 528 7208 of mail naar info@liftoffmarketing.nl.