Top 10 marketing tools 2021

  • door
top 10 marketing tools liftoffmarketing

Wat zijn nou de beste marketing tools in 2021? Er zijn er enorm veel, maar dit zijn diegene die ik dagelijks gebruik tijdens mijn werk als Online marketeer. Over veel van deze tools hebben wij een guide of blog geschreven, dus mocht je meer interesse hebben, neem dan even een kijken op onze blog of tutorial pagina!

1. Screaming frog

Screaming frog is een SEO tool waarmee je snel en eenvoudig SEO analyses kan maken. Zo kan je ALT-TAGS in bulk checken, maar ook afbeeldingsformaten, meta beschrijvingen en nog veel meer. En het is nog gratis ook! Er gelden uiteraard wel beperkingen met de gratis variant, maar die zullen voor de meeste mensen geen hindernissen opleveren.

 2. Google Keyword planner

De Google Keywordplanner is een onmisbare tool in je marketing arsenaal. Deze kan je vinden in je Google Adwords account onder het kopje ‘tools’. Met deze tool kan je op basis van URL de zoekwoorden ontdekken de je concurrentie gebruikt met volumes en gemiddelde CPC (Cost Per Click) erbij. Enorm handig!

3. Hootsuite

Hootsuite is een social media planning tool. Met deze tool kun je posts op onder andere Instagram, LinkedIn & Facebook vooruit plannen, zodat je niet moet wachten op het perfecte moment om iets te posten! De gratis variant van Hootsuite is vaak al voldoende voor de gemiddelde gebruiker. Probeer het eens!

4. Canva

Canva is een bewerkingsprogramma waar je heel makkelijk foto’s, afbeeldingen, filmpjes, gifjes en meer kan bewerken! Het fijne van canva is dat je per kanaal (Facebook bijvoorbeeld) het juiste formaat afbeelding kan selecteren om optimale kwaliteit te verwezenlijken. Zoals vele tools heeft Canva een gratis variant waar je al veel mee kan.

5. Google Analytics

Google Analytics is de basis van al je websitedata. Zodra je de GA tracking code hebt geïnstalleerd, kan je beginnen met het verzamelen van data van al je websitebezoekers. Zo krijg je inzichten in bijvoorbeeld het aantal bezoekers, leeftijden, welke pagina’s er bekeken zijn en nog ontelbare statistieken. Google analytics is een must have voor alle Online Marketeers.

6. Hotjar

Hotjar is net zoals Google Analytics een tracking tool, maar in plaats van data krijg je opnames van websitebezoekers te zien waar hun websitegedrag in kaart wordt gebracht. Het fijne van Hotjar is dat je kan zien waar mensen afhaken en mogelijk ook waarom. Als meerdere mensen op een bestelknop drukken en er gebeurt niets, kan je dit makkelijk zien in Hotjar. Gelukkig is hier ook een gratis versie van, maar dan ben je beperkt tot 100 recordings.

7. Google Tag Manager

Met Google Tagmanager kan je bepaalde acties doormeten op je website. Zo kan je bijvoorbeeld een ‘Koop nu knop’ meten om te kijken hoe vaak mensen nu op de koop nu knop drukken in verhouding met het aantal bestellingen. Zo kan je honderden manieren verzinnen hoe GTM voor jou van toepassing kan zijn.

8. Ubersuggest

Deze tool lijkt een beetje op de Google Keywordplanner. Stel je hebt geen Google Adwords account, dan zou je dit als alternatief kunnen gebruiken. Met deze tool krijg je inzichten in zoekvolumes op zowel SEA (Search enginge advertising) als op SEO (Search engine optimization). Deze tool heeft een gratis variant, dus zeker het proberen waard!

9. Yoast SEO (wordpress)

Yoast SEO is een plugin voor het CMS (content management system) WordPress. Deze tool optimaliseert jouw SEO score op je website. SEO is van belang omdat je wilt dat mensen je organisch kunnen vinden in Google. Mocht je meer willen weten over SEO, neem dan eens een kijkje in een van onze andere blogs!

10. Mailchimp

Mailchimp is een E-mail service provider (ESP). Zo kan je met Mailchimp relatief makkelijk E-mail campagnes opzetten middels de vele templates en het gebruiksvriendelijke interface. Altijd al eens een E-mail campagne willen inzetten? Dit kan je gratis proberen met Mailchimp.

Ben je geïnteresseerd in een baan in Online Marketing en/of Data Analyse? Liftoff Marketing kan jou helpen! Bekijk de mogelijkheden voor onze Digital Data Analytics Bootcamp en onze Online Marketing Bootcamp. Meer weten? Neem dan contact op door te bellen naar 020 528 7208 of mail naar info@liftoffmarketing.nl.