Omscholen? Dat is niks voor mij!

Omscholen? Dat is niks voor mij!

“Daar ben ik veel te oud voor!”
“Dan moet ik weer van onderaan beginnen!”
“Daar heb ik helemaal geen tijd voor!”

Deze opmerkingen hoor je vaak als er iemand begint over omscholen. Zo zijn er nog wel honderden redenen te verzinnen, en terecht. Waarom zou je ook voor een hele nieuwe start kiezen, terwijl je al zoveel verstand en ervaring hebt in je huidige branche?

Nou, als je de zin opnieuw leest staat het er eigenlijk al. Omscholen zorgt voor een nieuwe start in je carrière en misschien zelfs wel in je leven. Het leven en het werkleven gaan tegenwoordig sneller over de kop dan ooit. Waar men eerst een stabiel inkomen had via bijvoorbeeld een eigen kledingwinkel, is er nu meer concurrentie dan ooit, offline en online. 

Nou zal niet elk beroep van de ene op de andere dag compleet verdwenen zijn, maar het is belangrijk om hier wel over na te denken en te beseffen dat dit ook in jouw branche niet onmogelijk is. Flexibiliteit wordt steeds meer gevraagd en dat is ook te merken. Hoe vaak hoor jij nog om je heen dat werknemers 30 jaar bij dezelfde werkgever blijven werken? Het is geen vreemd fenomeen als je collega’s kiezen voor een nieuwe uitdaging.

Oké misschien heb je gelijk, maar waarom zou ik dat doen?

“Ik zit prima op mijn plek en ik heb ook niet het gevoel dat mijn branche snel zal verdwijnen.”

Dit is een goede insteek, maar het kan geen kwaad om toch eens bij de buren over de schutting te kijken. Daarbij kan het ook positief zijn om eens te kijken naar nieuwe mogelijkheden; wie weet geeft dit wel de nieuwe energie waar je al een tijdje naar op zoek was. Elke week hetzelfde liedje kan vervelend en eentonig worden. Mensen die kiezen voor omscholing laten zien dat ze open staan om te leren, nieuwe kwaliteiten willen bezitten en niet bang zijn om zichzelf te laten zien. 

Met omscholing zul je ook merken dat je breder inzetbaar bent, meer verstand krijgt van verschillende zaken en dat je belangrijker wordt binnen de organisatie. Wij begrijpen dat zo’n nieuwe stap initieel altijd lastig is, maar wanneer je geen risico’s neemt, bereik je ook niets.

“Het zijn niet de sterksten die overleven, maar degenen die zich het beste aanpassen aan de omgeving” – Darwin.

Wanneer je het zo zegt klinkt het wel logisch, maar hoe neem ik die stap?

Er zijn veel verschillende paden die je kan bewandelen om jezelf om te scholen. Het is belangrijk om een goede opleider te vinden met positieve reviews en een bewezen achtergrond in het omscholen van talentvolle werknemers. Daarnaast is het ook handig om te kiezen voor een kansberoep; een beroep waar de vraag groter is dan het aanbod. Maar het allerbelangrijkste is om een cursus/opleiding te kiezen waar jij je goed bij voelt en graag dat stapje extra voor wilt zetten. Als jij niet gemotiveerd bent om het beste eruit te halen, dan ben jij jouw grootste tegenstander.

Het beginnen van een nieuw omscholingstraject vergt lef. Elk begin is lastig en ook dit mag niet worden onderschat, maar vergeet niet dat er mensen zijn die je graag willen helpen en jou de tools willen bieden om het beste uit jezelf te halen. Eén van die opleiders is Liftoff Marketing

Liftoff Marketing schoolt geïnteresseerden binnen zes weken om naar échte online marketeers. Online marketing is hét schoolvoorbeeld van een kansberoep. Steeds meer bedrijven gaan online en daardoor wordt online marketing met de dag belangrijker. Online marketeers vallen zeer in de smaak, omdat online marketing nog een redelijk nieuw beroep is. 75% van de afgestudeerden vindt binnen 3 maanden een nieuwe baan binnen de online marketing branche.

Oké dat klinkt interessant! Dus dat kan ik dus ook doen?

Bij Liftoff staan we open voor iedereen. Wij zijn van mening dat iedereen zich in zes weken kan omscholen tot een échte online marketeer. Met 15+ jaar ervaring in online marketing opleidingen en inmiddels al meer dan 300 mensen te hebben opgeleid zijn wij een logische stap in jouw online marketing carrière!

Liftoff wil voor iedereen het omscholen betaalbaar maken. Zo zijn we een erkend opleider van het UWV en is het mogelijk om deze bootcamp gratis te volgen, mits de juiste randvoorwaarden worden behaald. Mocht je geïnteresseerd zijn en in de ww zitten dan kunnen we samen deze aanvraag bij het UWV neerleggen. 

Voor young professionals die net aan hun carrière beginnen heeft Liftoff een no cure no pay model gehanteerd, waardoor je na de opleiding geen onverwachte kosten hoeft te verwachten. Pas wanneer je aan een baan bent gekomen hoef je de bootcamp terug te betalen. 

Wij vinden altijd wel een gepaste stageplek voor onze deelnemers middels ons stageplatform. Zo kan jij meteen relevante werkervaring opdoen op een door ons gekeurde leerplek!

Bekijk wat jouw mogelijkheden zijn bij Liftoff Marketing en neem vrijblijvend contact met ons op!

Liftoff Marketing biedt compleet verzorgde online marketing opleidingen aan. Bekijk de mogelijkheden voor onze Digital Data Analytics Bootcamp als (young) professional, ZZP’er, of wanneer je momenteel een WW-uitkering ontvangt. Dankzij onze ervaring in het bij- en omscholen, hebben wij de tools om jou na 7 weken tot een échte data driven Online Marketeer op te leiden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.